شرایط و مراحل اجرایی دریافت مجوز برگزاری همایش
آیا برای برگزاری همایش نیاز به مجوز خاصی هست؟ کدام دستگاه مسئول صادر کردن مجوز برگزاری همایش است؟ اینها سوالاتی هستند که از ذهن بسیاری از کسانی که میخواهند رویداد خودشان را برگزار کنند، میگذرند.
اگر شما هم میخواهید یک همایش یا سمینار برگزار کنید و درمورد نیازتان به دریافت مجوز یا مراحل اجرایی فرآیند مربوطه شک دارید، با این مقاله همراه باشید تا درمورد شرایط دریافت مجوز برگزاری همایش بیشتر بدانید.
کدام همایشها به دریافت مجوز نیاز دارند؟
در مادهی یک از بخشنامهای که معاونت توسعهی مدیریت و سرمایهی انسانی ریاست جمهوری به کلیهی دستگاههای اجرایی ابلاغ کرده، آمده است: «کلیهی دستگاههای اجرایی و بخش غیردولتی موظفاند برای استفاده از عبارت “بینالمللی”، “ملی”، “کشوری” جهت برگزاری هرگونه همایش در سطح کشور، مجوز لازم را از کارگروه ساماندهی همایشها و برای استفاده از عبارت “استانی” مجوز لازم را از شورای برنامهریزی و توسعهی استان اخذ نمایند.»
در مادهی دوم هم تاکید شده که «به تمامی عناوینی همچون سمینار، کنفرانس، کنگره، گردهمآیی، سمپوزیوم، مجمع، جشنواره و سایر عناوین مشابه در این بخشنامه همایش گفته میشود».
از متن این بخشنامه میشود نتیجه گرفت که اگر پسوند بینالمللی، ملی، کشوری یا استانی را در نام همایشتان نداشته باشید، نیازی به اخذ مجوز برگزاری همایش ندارید. اما اگر قرار است همایش بزرگ و خاصی برگزار کنید و میخواهید از این پسوندها در تبلیغ همایشتان استفاده کنید، باید مراحل خاصی را برای دریافت مجوز طی کنید.
البته متن “راهنمای عمل درخواست و اخذ مجوز همایشهای ملی و بینالمللی” هم این نتیجهگیری را تایید میکند. در این راهنما آمده است: «اخذ مجوز صرفا مخصوص همایشهایی است که در پوستر، سایت، گواهینامههای آموزشی و… آنها عنوان ملی و یا بینالمللی استفاده شود. بنابراین سایر همایشها و کنفرانسها که از عبارات مذکور استفاده نمینمایند نیازی به اخذ مجوز ندارند.»
مراحل دریافت مجوز برگزاری همایش ملی یا بینالمللی
اگر میخواهید برای همایشتان از عناوین ملی یا بینالمللی استفاده کنید، باید با مراجعه به این لینک ابتدا کاربرگ اخذ مجوز همایش را دانلود کنید و اطلاعات لازم را در آن وارد کنید. بعد یک نامهی درخواست صدور مجوز برگزاری همایش و تصویری از اساسنامه و روزنامهی رسمی یا مجوز فعالیت خودتان تهیه کنید. و در نهایت همهی مدارک مذکور را به نشانی الکترونیک[email protected] ارسال کنید.
درمورد همایشهای بینالمللی علاوه بر مدارک بالا باید تصویر تفاهمنامه با سازمان بینالمللی همکار در همایش و تصویر گذرنامهی مدعوین را هم ارسال کنید. میتوانید به جای پست الکترونیک، از پست واقعی هم استفاده کنید و مدارک را به آدرس سازمان مدیریت همایشها بفرستید. توجه داشته باشید که این کار باید حداقل دو ماه قبل از تاریخ برگزاری همایش انجام بگیرد.
بعد از بررسی اولیهی مدارک، اگر نقصی در آنها وجود داشته باشد به شما اعلام خواهد شد و در غیر این صورت، نتایج اولیه به کارگروه ساماندهی همایشها میرود. در مرحلهی بعد، کارگروه از دبیر علمی همایش دعوت میکند که در یک جلسهی مشترک حضور داشته باشد. و در نهایت، نتیجه به صورت مکتوب به متقاضی اعلام میشود. در صورت موافقت، شما مجوز برگزاری همایشتان را دریافت کردهاید و میتوانید از نام مورد نظرتان بدون مانع استفاده کنید.
اگر بعد از خواندن توضیحات بالا هنوز نمیدانید که برای همایشتان به مجوز نیاز دارید یا نه، سوالتان را در کامنتها مطرح کنید تا در اولین فرصت پاسخ را دریافت کنید.
سلام
جهت برگزاری همایش هاو یا کارگاه های آموزشی در زمینه حقوقی نیاز به اخذ مجوز از چه مرجعی است؟ مراحل آن چگونه است ؟ و هزینه اخذ مجوز چقدر است؟
بله قالب این رویدادها بدون مجوز امکان برگزاری ندارن ، البته در حال حاضر هیچ رویدادی امکان برگزاری نداره.