چهطور به یک مجری برگزاری همایش تبدیل شویم: راهنمای عملی
مجری برگزاری رویداد بودن واقعا کار آسانی نیست. اگر تجربهی برگزاری رویداد از هر نوعی را داشته باشید، خودتان هم این نکته را میدانید. اما کار برگزاری همایش از آن کارهاست که اگر دوستاش داشته باشید، با تمام این سختیها باز از آن لذت خواهید برد.
پس این سختیهای و میزان علاقهتان به کار را در نظر بگیرید و به ویژگیهای شخصیتی خودتان و میزان سازگاری آنها با فعالیت به عنوان یک برگزارکننده فکر کنید. اگر بعد از فکر کردن به تمام این نکتهها همچنان میخواهید به یک مجری برگزاری همایش خوب تبدیل شوید، مراحلی که در ادامه میآیند را بخوانید تا با اجرای قدم به قدم آنها، بتوانید در کارتان پیشرفت کنید.
قبل از ادامهی مقاله باید بگوییم که منظور ما از مجری برگزاری، همان مدیر رویداد یا مسئول اصلی فرآیند برنامهریزی و برگزاری است و نه کسی که میکروفن به دست میگیرد و روی صحنه میرود و روند همایش را اداره میکند.
قدم اول: داوطلب شوید
به دنبال کسانی باشید که به نوعی در صنعت رویداد فعالیت دارند و در فرآیند برگزاری همایشهای مختلف دخیلاند. میتوانید برای مدتی کارآموز یک برگزارکنندهی حرفهای باشید یا برای کمک در برگزاری همایش توسط یک سازمان خیریه داوطلب شوید. به هر حال در مرحلهی اول و پیش از هر کار دیگری، باید سعی کنید تجربهی بیشتری به عنوان مجری برگزاری همایش به دست آورید.
قدم دوم: مسئولیتهای بیشتری را بپذیرید
سعی کنید در محلی که برای کسب تجربه انتخاب کردهاید، به سطح بالاتری برسید. مسئولیتهای بیشتری را بپذیرید و انجام آنها را یاد بگیرید. این یادگیری و تجربهای که به دست میآورید، به شما کمک خواهد کرد تا درمورد مسیر کاری آیندهتان بهتر تصمیم بگیرید. مثلا اینکه کدام بخش از کار برگزاری همایش را دوست دارید، از رویدادهای کدام حوزه و موضوع بیشتر لذت میبرید یا همایشهایی با بودجهی بالا را ترجیح میدهید یا همایشهای کوچک را. داشتن این اطلاعات، کمک بزرگی در مراحل اولیهی کارتان خواهد بود.
قدم سوم: شبکهسازی کنید
داشتن ارتباطات گسترده در صنعت برگزاری رویداد همه چیز است. از هر موقعیتی برای آشنایی با افراد جدید استفاده کنید. یک کارت بیزینس برای خودتان داشته باشید و خودتان را به عنوان یک مجری برگزاری همایش به دیگران معرفی کنید. درمورد آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید و به این مسئله اشاره کنید که میتوانید چه ارزشی برایشان خلق کنید.
قدم چهارم: یک مجموعهی مستند از نمونهی کارهایتان بسازید
عکسها، بروشورها و مستندات دیگری که از همایشهای قبلیتان دارید را در یک مجموعه جمع کنید تا بتوانید سابقهتان در برگزاری همایش را به خوبی نشان دهید. استفاده از تصاویر در این مجموعه بسیار مهم است. سعی کنید نمونه کارهایتان را به شکل آنلاین در دسترس دیگران قرار دهید.
قدم پنجم: برای کسبوکارتان برنامهریزی کنید
حتما موقع شروع کار یک بیزینس پلن کامل داشته باشید. نمونههای آمادهای از این موارد در فضای مجازی قابل دسترسی هستند که با یک جستوجوی اینترنتی میتوانید به آنها برسید. اگر میخواهید سرمایهگذار یا شریک داشته باشید، در این مرحله به فکر انتخاب و جذب آنها باشید.
قدم ششم: یک شرکت رسمی مجری برگزاری همایش ثبت کنید
نام کسبوکارتان را انتخاب کنید، تیمتان را بسازید و شرکتتان را به شکل رسمی ثبت کنید. این کار به شما اجازه خواهد داد با سازمانهای بزرگ و حتی بخش دولتی همکاری داشته باشید. در صورتی که سرمایهگذار یا شریک جذب کرده باشید، در این مرحله باید سهام شرکت را براساس توافق قبلی بین ذینفعان اولیه تقسیم کنید.
قدم هفتم: برای کسبوکار جدیدتان بازاریابی کنید
در دنیای امروز، حضور در فضای آنلاین تقریبا برای هر کسبوکاری حیاتی و مهم است. کارش برگزاری همایش هم از این قاعده مستثنی نیست. اولین کار شما باید راه انداختن یک وبسایت خوب و بعد هم پروفایل کسبوکارتان در شبکههای اجتماعی باشد. لازم نیست در تمام رسانههای اجتماعی حضور داشته باشید. مهم، حضور فعال و ادامهدار شماست. کانالهای تولید و توزیع محتوا را انتخاب کنید. درمورد کارتان محتوا تولید کنید و در نهایت آن را با روشهای مختلف پولی و رایگان ترویج کنید و به دست مخاطب هدفتان برسانید.
قدم هشتم: همیشه به فکر گسترش ارتباطات باشید
درست است که حضور آنلاین اهمیت زیادی دارد، اما اگر میخواهید مجری برگزاری همایش باشید نباید تنها به فضای مجازی فکر کنید. همیشه به فکر گستردهتر کردن شبکهی ارتباطیتان باشید. شراکتهای استراتژیک مختلفی با دیگر فعالین صنعت برگزاری رویداد تشکیل دهید و به فکر فتح بازارهای جدید باشید.
جمعبندی
اگر میخواهید یک برگزارکنندهی رویداد یا مجری برگزاری همایش باشید، قبل از هر چیز به سختیهای کار فکر کنید. ویژگیهای شخصیتی خودتان را هم در نظر بگیرید و بعد تصمیمتان را نهایی کنید. اگر تصمیمتان بر فعالیت در صنعت رویداد بود، سعی کنید کارتان را به عنوان یک داوطلب یا کارآموز آغاز کنید و از این طریق تا میتوانید تجربه کسب کنید و یاد بگیرید.
رفته رفته مسئولیتهای بیشتری را بر عهده بگیرید و ارتباطاتتان را گسترش دهید. به فکر مستند کردن نمونه کارهایتان باشید. شرکت برگزاری همایش خودتان را تاسیس کنید و شروع کنید به تبلیغ و بازاریابی برای آن. هیچوقت شبکهسازی را فراموش نکنید.
اشتراک ها: 13 چالش نفس گیر در برنامه ریزی یک رویداد – SweetEvent